Covid Дезинфекция

  • Дезинфекция за Дома

    Всички знаете колко важно е да дезинфекцирате и защитите дома си от бактериите на Covid вируса. Ние от "Зорница" проучихме различни методи и препарати , като се допитахме и до специалисти, за да намерим най-оптималния вариант за качествено и сигурно дезинфекциране за дома и офиса – за да можете във всеки един момент да разчитате на нас.

    Виж Цена

  • Дезинфекция за Бизнеса

    Всички знаете колко важно е да дезинфекцирате и защитите вашия офис и да имате една сигурна и здравословнасреда защитена орт Covid вирус . Ние от "Зорница" проучихме различни методи и препарати , като се допитахме и до специалисти, за да намерим най-оптималния вариант за качествено и сигурно дезинфекциране за дома и офиса – за да можете във всеки един момент да разчитате на нас.

    Виж Цена

Дезинфекция на дома и офиса – най-ефективният начин за справянето с неприятни бактерии и микроби

Дезинфекцията на всички помещения и повърхности в дома и офиса е точно толкова важна, колкото честото миене на ръцете и използването на препарати, които да убиват бактериите. Макар и повърхностите да не са толкова подходяща среда за развитието и размножаването на нови бактерии, те са преносител. И когато докоснете холната си маса или шкафчето в банята и след това пипнете лицето или тялото си, бактериите попадат директно в организма ви. Именно затова е важно да извършвате честа и щателна дезинфекция на помещенията, в които прекарвате повече време. Какво представлява дезинфекцията и как най-ефективно да постигнете резултати, това ще научите в следващите редове! 

Виж повече

Какво представлява процесът на дезинфекция на помещения?

Дезинфекцията е процедура, при която ефективно се елиминират голяма част или всички патогенни микроорганизми, като бактерии, вируси и други. Дезинфекцията може да се извършва на всякакви предмети и повърхности и за целта може да се използват течни препарати или пасти за обработка. Ефективността на процеса на дезинфекция на помещения зависи от няколко основни фактора – ниво на замърсяване, нивото на температура и влажност в помещението, както и температурата и pH нивото на използвания препарат. Домашна дезинфекция на помещения може да извършите с всякакви препарати, достъпни на пазара, но е препоръчително да се доверявате и на професионалисти, които да извършат професионална дезинфекция на вашия дом или офис. 

Дезинфекция 1
Дезинфекция на дома и офиса

Видове дезинфекция на помещения

Има основно 2 вида дезинфекция на помещения, която можете да изберете – почистване на повърхностите със специален препарат или дезинфекция на въздуха. За максимални ефекти се препоръчва използването и на двата метода. Дезинфекцията на помещения чрез почистване на повърхностите ви позволява да премахнете благоприятната среда за развитие на бактерии и микроорганизми и да предотвратите разпространяването им. За да е ефективна, дезинфекцията на повърхностите трябва да бъде щателна, т.е. не трябва да пропускате никакви повърхности, и трябва да се извършва често. Всеки път, когато се приберете вкъщи, вие потенциално пренасяте бактерии и микроорганизми по тялото си, които пренасяте по повърхностите. Затова и дезинфекцията на повърхностите трябва да се извършва няколко пъти седмично. Сред повърхностите, които не трябва да забравяте, са шкафове, врати, брави, стени, плотове, рафтове и други.

Дезинфекцията на въздуха е много ефективен метод за премахване на голяма част от бактериите и микроорганизмите в помещението. За този метод на дезинфекция се изисква специфична техника, с която разполагат професионалните фирми за почистване. При дезинфекцията на въздуха, с помощта на машина, се разпръсква дезинфектант във въздуха на фини молекули. Така той полепва по всяка повърхност в помещението и действа срещу вредните бактерии и микроорганизми. Дезинфекцията на въздуха постига до 99% резултати, които са трайни и ефективни, без да ви се налага да търкате с часове. С използването на професионални услуги за дезинфекция на помещения и по-точно по метода дезинфекция на въздуха можете да сте спокойни, че дори и меката мебел в дома ви е предпазена от бактерии и микроорганизми.

Дезинфекция 2
Професионална дезинфекция

Има и още едно разделение на видовете дезинфекция на помещения – това са химична и физическа. При химичната дезинфекция се използват специални препарати, които са предназначени за убиването на вредните бактерии. Най-често разпространеното вещество, което се използва в продуктите за дезинфекция, е хлорът. Физическите методи за дезинфекция включват използването на ултравиолетова светлина, електрически заряд, гама-лъчева радиация и други. Разбира се, в домашни условия можете безопасно да използвате само ултравиолетова светлина за дезинфекция, но това не е нужно с наличието на толкова различни препарати, както и професионални услуги в сферата. 

Колко често трябва да дезинфекцирате дома си?

Независимо дали в има световна пандемия от заразна болест или просто искаме да предпазим нас и нашето семейство от вредните бактерии и микроорганизми, дезинфекцията трябва да се прави често. Но колко често? Важно е, ако има някой болен вкъщи, да отваряте прозорците по няколко пъти на ден. Естественото движение на въздуха е първата стъпка от дезинфекцията на вашия дом. Важно е 2 пъти годишно или поне 1 път в годината да правите основно почистване на всички помещения в дома, което включва и дезинфекция. Повърхностите, които докосвате често и ежедневно трябва да дезинфекцирате всеки ден. Това включва и такива повърхности, като мобилният ви телефон, дистанционните, дръжките на вратите, ключовете ви и други. Всичко, което не пипате или използвате всеки ден може да дезинфекцирате през ден. Когато имате посетители вкъщи, последващата дезинфекция е препоръчителна, особено ако гостите ви не спазват толкова строг и щателен режим на дезинфекция. Дезинфекцията на въздуха може да се прави на всеки няколко седмици, като тя дава дълготрайни и ефективни резултати по всички повърхности в помещението. Разбира се, можете да извършите процедурата по дезинфекция на помещения винаги, когато почувствате нужда, но за ефективни резултати е нужно постоянство. 

Дезинфекция 3
Дезинфекция на помещения от Зорница

Професионална дезинфекция на помещения

Макар и да можете да дезинфекцирате помещенията в дома ви, както и повърхностите, професионалната дезинфекция е препоръчителна, даже, понякога, задължителна. Препаратите, които са достъпни в търговската мрежа, не винаги дават най-ефективните и желани резултати, които ще получите с професионалната услуга. Също така инструментите, които професионалистите използват за дезинфекция на помещения, са по-ефективни и позволяват по-бърза и по-лесна дезинфекция дори на големи пространства. Препоръчваме използването на професионални услуги за дезинфекция на помещения в комбинация с домашното почистване.

Професионална дезинфекция от Зорница

Ако искате да постигнете максимални резултати за почистване и дезинфекция на помещения в дома или офиса ви, то тогава се доверете на професионалистите от Зорница. Ние можем да ви предложим ефективна и дълготрайна дезинфекция на повърхности чрез метода дезинфекция на въздуха. С помощта на специална машина ще разпръскаме дезинфектант равномерно във въздуха, а фините молекули ще полепнат по всяка повърхност в дома или офиса и ще убият вредните бактерии. Дезинфекцията на въздуха е подходяща за всеки дом и не поврежда мека мебел, боя, тапети или други елементи на интериора. Обадете ни се още днес и запишете час за посещение за вашата професионална дезинфекция на дома и офиса!

Дезинфекция на дома и офиса – най-ефективният начин за справянето с неприятни бактерии и микроби

Какво представлява процесът на дезинфекция на помещения?

Видове дезинфекция на помещения

Колко често трябва да дезинфекцирате дома си?

Професионална дезинфекция на помещения

Професионална дезинфекция от Зорница