Пране на дивани

Изпиране на дивани се препоръчва, ако:

 • Пране на дивани
  Искате да премахнете праха и акарите от вашия диван
 • Пране на дивани
  Имате домашни любимци
 • Пране на дивани
  Имате малки деца
 • Пране на дивани
  Страдате от алергии
 • Пране на дивани
  Живеете в силно замърсена част на града

Почистване на дивани – важна част от почистването на дома!

Във всеки дом има минимум по един диван. Може би сте се замисляли, че именно той е една от най-често използваните мебели във всеки дом. Несъмнено честата употреба води след себе си появата на различни видове петна и захабявания. Именно затова е важно да сте запознати кои са правилните методи и техники за ефективното почистване на дивани.

Какво включва услугата пране на дивани?

Процесът по машинно пране на дивани включва два различни етапа, които са взаимно свързани и трябва да се направят в правилната последователност, за да може ефектът да е качествен и дълготраен.

Първа стъпка

Без значение дали е много замърсен или няма почти никакви петна, прането на дивани започва с машинно почистване на горния слой тапицерия. За целта се използва специална машина, която работи с две четки, които се въртят в една и съща посока и разтъркват равномерно. По този начин, в процеса на пране на дивани, ефективно се премахват не само петната, но и се почиства прах и всякакъв вид микроорганизми, които са полепнали по тапицерията.

Втора стъпка

Следва използването на друга машина наречена екстрактор. Нейната функция е да впръска разтвор в дълбочина, като по този начин в процеса на чистене на дивана се елиминират акарите и микробите във вътрешността. Тя също така разтваря насъбралата се мръсотия и освежава меката мебел. Следващата стъпка е създаването на вакуум със същата машина. Разтворената мръсотия и микроорганизми се изсмукват в специално отделение на машината. Този процес се повтаря многократно до пълното премахване на замърсяванията. Това е не просто пране на дивани, а цялостна поддръжка и освежаване на Вашата мека мебел.

Изчислете цената за почистване

 • Пакет Зорница Изпиране на диван + Килим или 2 стола

  Изпиране на диван до 5 места
  1 бр. Килим/ пътека или 2 стола

  Повърхностно почистване с двучеткова машина
  Премахване на петна
  Освежаване на цветовете
  Дълбочинно изпиране с екстракторна машина
  Премахване на акарии,прах и микроби
  Освежаване
  Ароматизиране

  Времетраене : 40 - 60 мин.
  Време за съхнене: 4-5 часа
  Ние държим на предпазните мерки . Нашите служители работят с очила , маски и ръкавици.

  90 лв.

  Поръчай

 • Пакет Разширен Изпиране на диван + двоен матрак

  Изпиране на диван
  Изпиране на двоен матрак

  Повърхностно почистване с двучеткова машина
  Премахване на петна
  Освежаване на цветовете
  Дълбочинно изпиране с екстракторна машина
  Премахване на акарии,прах и микроби
  Освежаване
  Ароматизиране

  Времетраене : 60 -80 мин.
  Време за съхнене: 3-4 часа
  Ние държим на предпазните мерки . Нашите служители работят с очила , маски и ръкавици.

  100 лв.

  Поръчай

 • Пакет Премиум Дезинфекция + Изпиране

  Изпиране на диван до 6 места
  Изпиране на 1 двоен матрак
  Изпиране на 1 единичен матрак
  Изпиране на 1 килим

  Повърхностно почистване с двучеткова машина
  Премахване на петна
  Освежаване на цветовете
  Дълбочинно изпиране с екстракторна машина
  Премахване на акарии,прах и микроби
  Освежаване
  Ароматизиране

  Времетраене : 1:30-2:00 ч.
  Време за съхнене: 3-4 часа .
  Ние държим на предпазните мерки . Нашите служители работят с очила , маски и ръкавици.

  130 лв.

  Поръчай

Свържете се с нас за индивидуална оферта !

Us

В "Зорница " се стараем
да персонализираме услугите си
спрямо специфичните нужди на всеки клиент.
Ако имате въпроси или искате индивидуално
предложение за вас , свържете се с мен !

Мариан Попов
Управител

 • Видове пране на дивани спрямо техните характеристики и спрямо сезоните

  • Пране на дивани спрямо големината на меката мебел – двуместен, четириместен, петместен, пране на дивани с фотьойли, табуретки и друга придружаваща мебел. Големината на меката мебел може да повлияе на цената на услугата пране на дивани;
  • Пране на дивани спрямо тапицерията – тогава меката мебел се дели на такава с тапицерия от плат или текстил, мека мебел от еко кожа или естествена кожа, мека мебел, тапицирана с велур и други;
  • Пране на дивани спрямо сезона – няма подходящ сезон за пране на дивани, но често клиентите ни се възползват от нашите услуги в процеса на пролетно или есенно почистване.

  Какво представлява услугата пране на дивани за двуместна мека мебел?

  Този вид мебели са малки и функционални. Те често се използват в малки пространства, но въпреки това не са застраховани от петна и събиране на много прах. Затова за мека мебел от този тип препоръчваме сезонно пране на дивани. За щастие повечето такива модели нямат допълнително издърпващо се легло, което обикновено е налично при по-големите дивани. Това означава, че има по-малко места, на които може да се събира прах и бактерии. Прането на дивани с две места се състои от почистването на:

  • седящите места
  • облегалката
  • гърбът
  • подлакътниците
  • лицевата долна част на дивана.
 • Какво представлява услугата пране на дивани за мебели с четири места?

  Както самото име говори това е един немалък диван, който обикновено притежава опция за разпъване на допълнително легло. Обикновено, този тип мека мебел се използва във всекидневни, което предполага по-честата му употреба и неизменно по-голямо замърсяване. Важна част при прането на дивани с четири места е да не се пропусне разтягащото се легло под него, тъй като дори и прибрано, по него полепва голяма част от праха, който е под дивана, а също така и по пода. При пране на дивани с четири места, както и при другите модели, се почистват:

  • седящите места
  • облегалката
  • гърбът
  • подлакътниците
  • лицевата долна част на дивана.

  Какво включва пране на дивани с лежанка (петместен)?

  Този вид мека мебел се нарича петместен или ъглов диван. Характерното при него е, че се състои от две перпендикулярни части, едната от които е предвидена за лягане. Не бива да се пропуска нито една част при пране на дивани с пет места. Важно тук е да се почисти разтягащото се легло и също така долната част на лежанката, която се намира в скрина. Често пъти тя се забравя, а понякога домакините дори не знаят за нейното съществуване. Въпреки това, прането на дивани трябва да включи и тази част, защото там прониква прах и мръсотия. Почистването включва:

  • Седящите места
  • Облегалката
  • Гърбът
  • Подлакътниците
  • Предната лицева част
  • Възглавниците
 • Как се извършва пране на дивани от текстил?

  При текстилните дивани, петката обикновено се почистват бързо и няма риск от увреждане на материята. Въпреки това е добре да се уверите, че сте в сигурни ръце при специалисти, които имат опит и знания. При по-скъпия ценови клас, често в изработката се използва гъши пух. Той е много удобен, но прането на дивани от този тип не е подходящо, тъй като в повечето случаи пухът се вмирисва и дълго време след пране на дивана остава неприятна миризма.

  А какво включва услугата пране на дивани от кожа (естествена или еко)?

  И в двата случая обработката на кожа с вода е силно нежелателна. Водата има свойството да изсушава човешката кожа и затова се нуждаем от допълнителна хидратация. Същите принципи се отнасят и за кожените дивани. С богат опит в почистването на дивани от всякакъв вид кожа, ние знаем от какво се нуждаят Вашите мебели.
 • Какво включва пролетното пране на дивани?

  Есента и зимата са периодите от годината, в които прекарваме по-дълго време вкъщи. Това прави прането на дивани през пролетта повече от задължително. Желателно е да се възползвате от професионално пране на дивани в началото на пролетта. По този начин, ще можете да се насладите на дълбоко почистен диван и на неговия нов, свеж вид. Освен това, прането на дивани премахва насъбралите се в дълбочина замърсявания и акари.

  Какво включва есенното пране на дивани?

  През пролетта и особено лятото се отделя повече прах. Несъмнено, отворените прозорци през топлите дни благоприятстват за събирането на прах по всички мебели. Затова силно препоръчително е след края на летния сезон да се извърши професионално и дълбоко пране на дивани. По този начин ще премахнете насъбралия се прах, както по повърхността, така и в дълбочина. За ефективно почистване и поддръжка на меката мебел препоръчваме пране на дивани поне 2 пъти годишно.
title=

Професионално пране на дивани

Доверете се на екипа на почистваща фирма "Зорница" за безупречни резултати без петна, миризми и акари!