Пране на матраци

Професионално почистване на матраци се препоръчва, ако:

 • Пране на матраци
  Искате да премахнете праха и акарите от вашия матрак
 • Пране на матраци
  Имате домашни любимци
 • Пране на матраци
  Имате малки деца
 • Пране на матраци
  Страдате от алергии
 • Пране на матраци
  Намирате се в силно замърсена част на града

Пране на матраци – професионална услуга за максимални резултати

Матракът е задължителен елемент от всеки дом. Независимо дали е предназначен за малки или големи, всеки човек иска да спи удобно и спокойно и да се събуди свеж и готов да посрещне предизвикателствата на деня. Но всяко легло се нуждае от почистване и поддръжка. Асмяната на чаршафите и калъфките не е достатъчно. Вместо това се изисква и професионално и качествено пране на матраци.

Какво включва услугата пране на матраци?

За да могат леглата във Вашия дом да бъдат чисти и безопасни за ползване е необходимо да се вземе правилният подход при почистване на матрак. В зависимост от вида матрак, който предстои да бъде почистен, третиращите методи ще са различни. Матраците могат да се разделят на няколко вида:

 • Латексови
 • Дунапренови
 • Пружинни
 • Матраци от мемори пяна
 • Еднолицеви матраци - матраци с твърда рамка, които могат да се използват само от едната страна
 • Двулицеви матраци - матраци, които могат да се използват и от двете страни

Ето и как протича нашето професионално чистене на матрак в зависимост от неговия вид.

 • Какво включва пране на матраци с едно лице?

  При почистване на матрак с едно лице, нашите специалисти внимателно ще почистят лежащата част, както и страничните части от вътрешната страна на леглото. Ще се уверим, че всички несъвършенства и мръсотии са премахнати, като извършим редица повторения с екстракторната машина, тъй като долната част на тези матраци не може да бъде изпрана. Ние ще се уверим, че след прането на матрака, той може да изсъхне напълно, без рискове от загниване, поява на мухъл, бактерии и неприятни миризми. Като резултат, Вие ще можете да се насладите на чист матрак, който изглежда и се усеща като напълно нов.

  Какво включва пране на матраци с две лица?

  Матраците с две лица са сред най-предпочитаните през последните няколко години. Те предоставят повече възможности за ползване и по-голям избор между мека или по-твърда част. Ние предлагаме качествено и цялостно пране на матраци с две лица от двете им страни. Това гарантира максимална чистота и напълно премахване на бактерии, петна, миризми и други. Ние ще се погрижим за това матракът да бъде поставен в състояние, което позволява бързо и цялостно изсъхване. Това ще предотврати оцветяване от рамката или пък риск от мухъл и неприятни миризми.

  Понякога двулицевите легла имат две части – лятна и зимна. Хубаво би било да се използват спрямо текущия сезон, тъй като всяка страна е направена от различни материи и е добре да се съобразим с тази особеност. Прането на матрак от лятната му страна е важно, тъй като през този сезон човек се поти повече, спи с по-тънко спално бельо, влиза повече прах в стаята и е добре да се направи старателно пране на матраци.

 • Колко често е добре да се пере зимната страна на матрака?

  Както знаете, зимата се използват по-дебели завивки и обикновено използваме пижами. Това значително предпазва зимната част на матрака от замърсявания и петна. Но не бива да пропускаме факта, че този сезон е с продължителност поне 3 месеца и матраците се нуждаят от регулярно почистване през този период. Оптималният вариант е да извършвате пране на матраци 2 пъти годишно, като едновременно се минават и двете страни. Все пак не се препоръчва и прекалено често пране на матраци, за да не се наруши целостта, стабилността и структурата им.

  Какво включва пране на матраци от латекс?

  Както знаете този вид матраци се прави от латекс, които се добива от дърветата каучук. Този тип легла са по-качествени и създават приятно усещане. Въпреки това, материалът изисква по-специална грижа. , Ние можем да предложим висококачествено и надеждно почистване на матраци от латекс, като използваме подходящите препарати и техники. Това ни позволява да гарантираме, че вътрешността на матрака няма да бъде наранена по време на почистването. Ние използваме и екстракторни машини от висок клас за максимални резултати. Достатъчно е да се възползвате от професионално пране на матраци поне 1 път годишно.
 • Какво включва пране на матраци от дунапрен?

  Дунапренът е вид пяна, която, въпреки мекотата си, задържа по повърхността и във вътрешността си много прах. Тя се събира при ежедневното използване на леглото, от прахът, който влиза отвън, както и от различни източници на петна, като напитки и храна. Затова ключовото при пране на матраци е то да се прави машинно, за да се гарантира почистването в дълбочина. Ние ще почистим Вашия матрак от дунапрен професионалносто и ще оставим след себе си безупречни резултати. За дунапренените модели прането на матраци 2 пъти годишно е повече от препоръчително.

Пране на матраци с професионалната помощ на Зорница

Използването на професионална техника и най-вече екстракторна машина е от ключово значение за състоянието на Вашия матрак след почистването. Много хора си мислят, че могат да постигнат същия ефект на професионалното пране на матраци с помощта на прахосмукачка или друг домашен уред, но, за съжаление, това е прекалено хубаво, за да е истина. Ние можем да предложим мощност, техника и подходящи препарати за всеки вид матрак. Именно затова препоръчваме да изберете професионално пране на матраци от Зорница. Насладете се на:

 • Достъпни цени за пране на матрак
 • Дългогодишен опит в почистване на матраци в София
 • Професионално оборудване
 • Подходящи почистващи техники
 • Дълготраен ефект

title=

Доверете се на професионалистите

Изберете професионално пране на матраци от Зорница още днес. Свържете се с нас и запишете Вашия час за пране на матраци сега!