Пране на матраци

Пране на матраци – професионална услуга за максимални резултати

Матракът е задължителен елемент от всеки дом. Независимо дали за малки или големи, всеки човек иска да спи удобно и спокойно и да се събуди свеж и готов да посрещне предизвикателствата на деня. Но всяко легло се нуждае от почистване и поддръжка. И това не свършва със смяната на чаршафите и калъфките, а изисква и професионално и качествено пране на матраци. 

Пране на матраци 1
Пране на матраци - професионална услуга

Какво включва услугата пране на матраци?

Едва ли има дом, в който да няма поне един матрак. Затова е силно препоръчително да имаме правилния подход при пране на матраци. Според материалите, от които са направени матраците, те се делят основно на 4 групи: латексови, дунапренови, пружинни и изработени от мемори пяна. Освен тези характеристики, те могат да се разделят и на още 2 основни подтипа – еднолицеви и двулицеви.

Еднолицевите матраци са с твърда рамка, които могат да се използват само от едната страна. Сами се сещате, че двулицевите могат да се използват от двете страни. И при двата подтипа трябва да се извършва пране на матраците от всички страни. 

Какво включва пране на матраци с едно лице?

При пране на матраци с едно лице трябва да се почисти лежащата част, както и страничните части от вътрешната страна на леглото. При пране на матраци от този тип е важно да се направят много повторения с екстракторната машина, тъй като тези легла не могат да се изпират от долната си част. За разлика от двулицевите матраци, които е препоръчително да вдигнете след извършване на пране на матраци, еднолицевите модели могат да останат върху леглото в същото положение до напълно изсъхване. Все пак е препоръчително изправянето на еднолицевите модели след пране на матраци, ако леглото е затворено и няма достатъчно място за нормална циркулация на въздуха. Наличието на влага вследствие на пране на матраци може да бъде причина за загниване, поява на мухъл, бактерии, неприятна миризма и други. Затова препоръчваме – ако леглото е затворено с шкафове в долната си част след пране на матраци махнете вашия еднолицев матрак до пълно изсъхване. 

Пране на матраци 2
Пране на матраци - свържете се с нас!

Какво включва пране на матраци с две лица?

Може би в последните години това са сред най-предпочитаните матраци. Това, че имат две страни дава на ползвателите им повече опции, за да изберат по-мека или по-твърда част. Важно е, обаче, при прането на матраци с две лица тази особеност да се вземе под внимание. Най-добре е да се извърши пране на матраци от двете страни за да може да бъдат почистени максимално. След като приключим с прането на матраци с две лица е добре те да бъдат оставени да изсъхнат подпрени на стена, прозорец, гардероб или друга повърхност, защото оставяйки ги да лежат директно на леглото рискувате навлажняване на подматрачната рамка, а също и да се оцветят от рамката.

Понякога двулицевите легла имат две части – лятна и зимна. Хубаво би било да се използват спрямо текущия сезон, тъй като всяка страна е направена от различни материи и е добре да се съобразим с тази особеност. Прането на матрак от лятната му страна е важно, тъй като през този сезон човек се поти повече, спи с по-тънко спално бельо, влиза повече прах в стаята и е добре да се направи старателно пране на матраци. 

Какво включва пране на матраци от зимната страна на матрака?

Както знаете зимата се използват по-дебели завивки и обикновено използваме пижами. Това значително предпазва зимната част на матрака от замърсявания и петна. Но не бива да пропускаме факта, че този сезон е с продължителност поне 3 месеца и също изисква регулярно прането на матраци. Оптималният вариант е да извършвате пране на матраци 2 пъти годишно, като едновременно се минават и двете страни, но и веднъж годишно е по-добре от никакво пране на матраци. Все пак не се препоръчва и прекалено често пране на матраци, за да не се наруши целостта, стабилността и структурата им. 

Какво включва пране на матраци от латекс?

Както знаете този вид матраци се прави от латекса, които се добива от дърветата каучук. Този тип легла са по-качествени и създават приятно усещане. Разбира се, материалът, от които са направени, изисква прането на матраци от латекс да се прави с правилните препарати за да не се увреди вътрешността им. Най-добрият начин за пране на матраци от латекс е професионално с помощта на екстракторна машина. Тук е достатъчно да извършвате пране на матраци поне 1 път годишно. 

Пране на матраци 3
Пране на матраци - за уют и спокоен сън

Какво включва пране на матраци от дунапрен?

Всички знаят, че дунапренът е вид пяна, която, въпреки мекотата си, задържа по повърхността и във вътрешността си много прах. Тя се събира при ежедневното използване на леглото, прахът, който влиза отвън, както и различни източници на петна като напитки и храна. Затова ключовото при пране на матраци е то да се прави машинно, за да се гарантира почистването в дълбочина. За дунапренените модели прането на матраци 2 пъти годишно е повече от препоръчително. 

Пране на матраци с професионалната помощ на Зорница

Определено можем да ви разкажем още много за прането на матраци, но както сами виждате, накрая винаги се стига до използването на професионална техника и най-вече екстракторна машина. Много хора си мислят, че могат да постигнат същия ефект на професионалното пране на матраци с помощта на прахосмукачка или друг домашен уред, но, за съжаление, това е прекалено хубаво, за да е истина. За да може прането на матраци да е наистина добре извършено, то тогава се нуждаете от мощност, техника и правилните препарати. Всичко това ще получите, ако изберете професионално пране на матраци от Зорница. Нашият екип от експерти има дългогодишен опит в извършването на услугата пране на матраци за стотици домове в София. Ние знаем кои са най-добрите техники при пране на матраци, кои препарати работят и сме инвестирали много в нашето професионално оборудване. С услугата пране на матраци от Зорница гарантирано ще получите дълготраен ефект и усещане за свежест, без да се налага да полагате усилия или да плащате солидни суми. Изберете още днес професионално пране на матраци от Зорница. Свържете се с нас и запишете вашия час за пране на матраци сега!

Пране на матраци – професионална услуга за максимални резултати

Какво включва услугата пране на матраци?

Какво включва пране на матраци с едно лице?

Какво включва пране на матраци с две лица?

Какво включва пране на матраци от зимната страна на матрака?

Какво включва пране на матраци от латекс?

Какво включва пране на матраци от дунапрен?

Пране на матраци с професионалната помощ на Зорница