За мебели

Изпиране на мека мебел се препоръчва , ако:

 • За мебели
  Искате да премахнете праха и акариите от вашата мека мебел
 • За мебели
  Имате домашни любимци
 • За мебели
  Имате малки деца
 • За мебели
  Сте хора с алергии
 • За мебели
  Намирате се в силно замърсена част на града

1-ви етап

Тук се вмества повърхностното почистване с професионална двучеткова машина. Нанасяме препарат за текстил и машинно отстраняваме всякакви петна, включително много упорити такива, от тапицериите и повърхностите на вашите мебели.

2-ри етап

- включва използването на специална машина за качествено дълбоко почистване (екстрактор), с помощта на която впръскваме препарат, който прониква в дълбочина и елиминира микробите, акарите и всички източници на неприятни миризми и замърсен въздух. Следва извличането на мръсотията, посредством вакуум, с който всичко изброено по-горе се изсмуква и отстранява от мебелите. Крайният резултат е дълготрайна свежест и подновени мебели с красив външен вид.

 • Ползи от изпирането

  По-добро качество на въздуха във вашия дом
  Повърхностите на мебелите у дома обикновено са с влакнеста или пореста структура (при мебели от кожа), което води до натрупването на множество невидими за окото мръсотии – акари, бактерии, прахови частици и др., които могат да предизвикат сериозни алергии, кашлица, възпаления на очите, носа и гърлото и като цяло – по-ниско качество на живот. Професионалното изпиране представлява обстойно почистване на мебелите, което елиминира всички микроорганизми и прах, натрупали се с времето, при това не само от повърхността, а в дълбочина. Това подобрява качеството на въздуха в жилището, а от там води до по-здравословен живот за нас и нашите близки.

  По-дълъг живот на мебелите

  Ежедневната употреба на мебелите у дома води до естественото им износване, което с времето става все по-видимо за окото. Дълбокото почистване на меките мебели обаче подпомага за значителното удължаване на техния живот и спестяване на пари в дългосрочен план. Фирма „Зорница“ употребява специализирани препарати и щадящи методи на изпиране, които не увреждат мебелите по никакъв начин, а вместо това довеждат до техния по-красив външен вид, наред с дълбокото почистване и елиминиране на нечистотии.
 • По-добър естетичен вид

  Независимо от това колко усилия полагате вашият дом да изглежда добре, по мебелите често остават трудни за премахване петна и мръсотии. Както споменахме в горната точка, при почистването, екипът на фирма „Зорница“ се стреми да възвърне блестящия външен вид на вашите мебели. Това е важно както за вас самите, от гледна точка чистота, така и за цялостната визия на вашето жилище, тъй като резултатът след работата ни е подновени мебели, които допълват интериора на дома ви перфектно.

  По-чисто и по-свеж аромат

  Независимо дали живеете с деца, домашни любимци или сами, със сигурност при ежедневните дейности диванът в хола е „вкусвал“ неведнъж вашите макарони, салатка, кафе със закуската или вечерно питие. Може би успешно сте замаскирали щетите с бързо почистване или освежител за въздух, но какво се случва под повърхността? Професионалното почистване на мебелите ще отстрани източниците на миризми, като извади техните причинители и ги елиминира в дълбочина.
 • Безопасни практики за почистване

  В домакинствата употребата на стандартни препарати от близкия магазин е честа практика, която обаче води до неминуемото по-бързо износване на тапицериите, с които е облечено обзавеждането вкъщи. Екипът на фирма „Зорница“ е добре обучен и работи със специализирани техники, методи и препарати за почистване, които няма да увредят или наранят мебелите както повърхностно, така и в дълбочина.

Изчислете цената за почистване

 • Пакет Зорница Изпиране на диван + Килим или 2 стола

  Изпиране на диван до 5 места
  1 бр. Килим/ пътека или 2 стола

  Премахване на петна
  Освежаване на цветовете
  Премахване на акарии,прах и микроби
  Освежаване
  Ароматизиране

  Времетраене : 40 - 60 мин.
  Време за съхнене: 4-5 часа
  Ние държим на предпазните мерки . Нашите служители работят с очила , маски и ръкавици.

  80 лв.

  Поръчай

 • Пакет Разширен Изпиране на диван + двоен матрак

  Изпиране на диван
  Изпиране на двоен матрак

  Премахване на петна
  Освежаване на цветовете
  Дълбочинно изпиране с екстракторна машина
  Премахване на акарии,прах и микроби
  Освежаване
  Ароматизиране

  Времетраене : 60 -80 мин.
  Време за съхнене: 3-4 часа
  Ние държим на предпазните мерки . Нашите служители работят с очила , маски и ръкавици.

  100 лв.

  Поръчай

 • Пакет Премиум Дезинфекция + Изпиране

  Изпиране на диван до 6 места
  Изпиране на 1 двоен матрак
  Изпиране на 1 единичен матрак
  Изпиране на 1 килим

  Повърхностно почистване с двучеткова машина
  Премахване на петна
  Освежаване на цветовете
  Дълбочинно изпиране с екстракторна машина
  Премахване на акарии,прах и микроби
  Освежаване
  Ароматизиране

  Времетраене : 1:30-2:00 ч.
  Време за съхнене: 3-4 часа .
  Ние държим на предпазните мерки . Нашите служители работят с очила , маски и ръкавици.

  130 лв.

  Поръчай

Свържете се с нас за индивидуална оферта !

Us

В "Зорница " се стараем
да персонализираме услугите си
спрямо специфичните нужди на всеки клиент.
Ако имате въпроси или искате индивидуално
предложение за вас , свържете се с мен !

Мариан Попов
Управител

„Зорница“ предлага цялостно решение за почистване на мека мебел. Ние прилагаме професионални техники за обработка на вашия текстил и всякакви други повърхности на мебелите, като постигаме качествен и дълготраен резултат. Нашият екип разбира от деликатни материи и знае как да третира всяка по вид повърхност, така че да постигне дълбочинно почистване и красив външен вид. Изпирането на меката мебел в дома носи редица ползи, някои от които са:

✔ По-добро качество на въздуха в дома

✔ По-дълъг живот на мебелите

✔ По-добър естетичен вид

✔ Свежест и приятна атмосфера

✔ Безопасни практики на почистване

Пране на мека мебел – всичко важно, което трябва да знаете за процедурата!

Поддръжката и прането на мека мебел са изключително важни процедури за удължаване на живота на мебелите, както и за здравето на вашето семейство. Какво включва процедурата пране на мека мебел и какво е важно да знаете, за да се справите успешно с нея? Всичко това ще научите в нашата статия! 

Виж повече

Какво представлява услугата пране на мека мебел?

Всеки дом има поне няколко и различни вида мека мебел. В зависимост от вида на помещението във вашия дом може да имате различни мебели, които изискват специфичен  начин за почистване. Прането на мека мебел от професионалистите на Зорница преминава основно през два етапа.

Пране на мека мебел 1
Пране на мека мебел - какво е важно да знаете

Повърхностно пране на мека мебел

При този етап от процеса на пране на мека мебел нанасяме препарат за отстраняване на петна и третираме повърхността със специална двучеткова машина за почистване на текстил. Целта е да се премахнат всички замърсявания, причинени от разливане на напитки и храна. Така ви гарантираме, че след пране на мека мебел цветовете на текстила няма да бъдат повредени или да избледнеят, като същевременно замърсяванията изчезват.

Пране на мека мебел в дълбочина

След като сме отстранили петната на повърхността преминаваме към дълбочинно почистване. То включва впръскване на специален препарат за дълбоко пране на мека мебел. Целта е препаратът да проникне на дълбоко, да разгради и почисти мръсотията и акарите. След това, посредством вакуум, разтворената мръсотия се издърпва от вътрешността на меката мебел и се събира в специално отделение на машината, предназначено за отпадъчните води.

Този процес от прането на мека мебел се повтаря, докато вътрешността на мебелите не е напълно чиста. Това най- ясно си проличава, след като машината започне да изтегля само чиста вода и препарат  от вътрешността на меката мебел.

Пране на мека мебел 2
Пране на мека мебел в дълбочина

По този начин ви гарантираме, че вашата мека мебел е почистена както повърхностно, така и в дълбочина и ще запази по-дълго време приятния аромат на чисто и свежо.

За вас можем да предложим пране на мека мебел във всяко помещение  от всеки вид. Можете да се доверите на нас за пране на мека мебел в хола, спалнята, детската стая и коридора, както и пране на мека мебел, която използвате на терасата/балкона, в двора и на други места. Ще разгледаме всяко от помещенията поотделно за да ви дадем по-ясна представа точно какво препоръчваме и как най-правилно да поддържате вашите мебели и къде се нуждаете от пране на мека мебел. 

Пране на мека мебел във всекидневната/хола

Какво включва услугата пране на мека мебел в хола и всекидневната? Това е изпиране на диван, табуретка, фотьойл, кресло, килим, пътека, възглавници. Препоръчително е прането на мека мебел в това помещение да се прави минимум два пъти в годината, тъй като там прекарваме най-много време и съответно вероятността от появата на петна е много по-голяма, отколкото в другите помещения. Специално внимание трябва да се обърне на пране на мека мебел, като дивани и килим или пътека, тъй като те се използват най-често и, разбира се, събират и голямо количество прах. Правилната поддръжка ви гарантира, че вашите мебели ще имат по-добър естетичен вид и ще ухая свежо много по-дълго време. 

Какво включва пране на мека мебел в спалнята ?

Това е второто по важност помещение, защото в него си почиваме и както знаете, човек прекарва най-продължително време от живота си в сън. Затова е хубаво помещението, в което спим, да бъде максимално чисто и защитено от микроби. Със сигурност във всяка спалня има поне един матрак или дюшек, а често има и килим или пътека. Именно затова се препоръчва пране на мека мебел поне веднъж годишно.

При пране на мека мебел в спалнята има няколко особености, с които е добре да сте запознати 

Пране на мека мебел 3
Доверете се на професионалисти за пране на мека мебел

Когато спим върху матрака често се случва да се изпотим. Това несъмнено води до появата на жълти петна върху бялата тапицерия на матрака. Друг повод за замърсяване са консумацията на различни напитки (най-често кафе) или храна. За съжаление с обикновените методи на почистване вие може да повлияете на петната само повърхностно, но не и в дълбочина. Ако не използвате професионални машини за пране на мека мебел, то във вътрешността на вашите матраци ще се задържат различните течности, които той е попил, както и акари и други микроорганизми. 

Какво включва прането на мека мебел в детската стая?

Както вече споменахме, човек прекарва най-много време от живота си в сън .Колкото по-малки са децата, толкова повече време те прекарват в детската стая – спейки. Това налага по-специално отношение към прането на меката мебел в тази стая. То включва пране на детски матрак, килими, столове, фотьойли, дивани, табуретки. По време на прането на мека мебел отделяме особено внимание на детския матрак, тъй като освен за спане, той често служи и за игри. Може да бъде изцапан с най-различни храни, напитки, материали за рисуване, следи от играчки, прах и т.н. Освен това, не са малко случаите, в които малчуганите използват техните легла за някой чисто физиологични нужди. Поради тази причина е необходимо пране на мека мебел в това помещение да се извършва няколко пъти в годината.

За да предотвратим появата на нежелани алергии и дразнения в следствие на прането на мека мебел в това помещение, ние използваме специални антиалергенни препарати за пране, щадящи нежната кожа на детето. 

Какво включва прането на мека мебел в други помещения?

Най-често това са всички килими, пътеки и столове (тапицирани) в останалите помещения на вашето жилище. Особено внимание трябва да се обърне на прането на пътеките в коридора. Както сами знаете вашия коридор/антре е мястото, където влизате с обувки и най-много външна мръсотия и прах остава именно в това помещение. Особено ако там имате килим или пътека е важно няколко пъти в годината да се извършва пране на меката мебел.

Пране на мека мебел 4
Пране на мека мебел - свържете се с нас!

Друго помещение, което е важно да бъде правилно третирано, е кухнята. Ако имате кухненски столове с тапицерия, то неизменно с времето те „събират“ различни петна и мръсотия. Затова е важно методите за пране на меката мебел в това помещение да бъдат правилни и ефективни. За целта се в процеса на пране на мебели използваме специални препарати за премахване на мазни петна, както и премахване на различен вид храни и напитки. 

Какво включва прането на мека мебел на двора/балкона ?

Този вид мебели имат по-специално покритие, което ги предпазва от вода или друг вид течности. Въпреки това, ако се появят петна те трябва да бъдат обработени по правилен начин за да могат да се премахнат. Ако се опитате да извършите пране на мека мебел от този вид с вода и конвенционални препарати, след като изсъхнат могат да се появят очертания по краищата на третираната повърхност.

Затова е важно прането на мека мебел в двора или балкона да се направи с професионални машини и препарати. 

Доверете се на професионално пране на мека мебел от Зорница. Ние знаем кои са най-добрите методи за пране на мека мебел и ще ви предложим ефективни резултати бързо и лесно. Изберете още днес пране на мека мебел с професионална техника и препарати от Зорница!

Пране на мека мебел – всичко важно, което трябва да знаете за процедурата!

Какво представлява услугата пране на мека мебел?

Повърхностно пране на мека мебел

Пране на мека мебел в дълбочина

Пране на мека мебел във всекидневната/хола

Какво включва пране на мека мебел в спалнята?

Какво включва прането на мека мебел в детската стая?

Какво включва прането на мека мебел в други помещения?

Какво включва прането на мека мебел на двора/балкона?